Novinky v rakouském Tyrolsku v zimní sezóně 2015/2016

Pokud jste již letos navštívili Tyrolsko, možná jste zaznamenali některá vylepšení a změny k lepšímu v podobě nových lanovek, nabídky služeb apod. Pokud se do Alp teprve chystáte, zde je stručný přehled novinek, které pro vás v Tyrolsku nachystali.

Po vydařeném letním období nyní vrcholí hlavní sezona. Rakousko je jako destinace pro zimní dovolenou velmi populární nejen mezi turisty z České republiky nebo Slovenska, ale i Německa, Švýcarska, Nizozemí nebo Spojeného království.

Spolková země Tyrolsko zaujala i filmaře a své krásy předvedla v nejnovější bondovce Spectre, jejíž části se odehrávaly ve středisku Sölden v údolí Ötztal a v idylické obci Obertilliach ve Východním Tyrolsku. Jaké novinky čekají na návštěvníky Tyrolska v roce 2016?

Tip: Nejzajímavější realitní projekty v Tyrolsku pro sezonu 2015/2016

Propojení lyžařských středisek Fieberbrunn a Saalbach Hinterglemm

Nevýznamnější událostí zimní sezóny 2015/2016 je propojení lyžařských středisek Fieberbrunn a Saalbach Hinterglemm novou kabinkovou lanovkou TirolS. Vznikl tak rozlehlý areál s názvem Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, který je nejen jedním z největších v Rakousku, ale také patří mezi ty nejrozmanitější. Lyžaři mohou využít celkem 270 km sjezdovek a 70 vleků.

» Nabídka nemovitostí v oblasti Saalbach/Hinterglemm

Top Mountain Crosspoint

Ve výšce 2 175 m n. m. bylo v prosinci 2015 přímo u vysokohorské silnice na Timmelsjoch u obce Hochgurgl otevřeno víceúčelové zařízení Top Mountain Crosspoint. Budova zahrnuje špičkovou restauraci a muzeum motocyklů. Slouží také jako dolní stanice nové desetimístné kabinové lanovky Kirchenkar s kapacitou 2 400 osob za hodinu. Lanovka umožňuje nový rychlý a pohodlný přístup na svahy lyžařské oblasti Obergurgl-Hochgurgl.

Nové lanovky

V Kitzbühelu byl tuto zimu zahájen provoz osmisedačkové lanovky, která přepraví až 3 300 lidí za hodinu. Moderní lanovka je vybavena pohodlnými vyhřívanými sedadly z pravé kůže a ochranným krytem, který lyžařům poskytne maximální komfort i při nepříznivém počasí.

Ve skiareálu Brixen im Thale byla 20 let stará lanovka nahrazena moderní osmisedačkovou lanovkou Jochbahn, která se s rychlostí šest metrů za sekundu řadí mezi nejrychlejší lanovky světa. Lanovka s kapacitou 3 000 lidí za hodinu a délkou dva kilometry je částečně poháněna solárními panely. Investice do tohoto projektu dosáhla 12 milionů eur a lanovka představuje významné vylepšení lyžařské oblasti SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Na konci minulé sezóny v Ellmau po 44 letech dosloužila pozemní lanovka Hartkaiser a byla nahrazena desetimístnou kabinovou lanovkou, která překonává vzdálenost 2,1 kilometrů a končí v nadmořské výšce 1 530 metrů. Její přepravní kapacita 3 200 osob za hodinu je oproti kapacitě původní lanovky dvojnásobná. V kabinkách s vyhřívanými sedadly je k dispozici wi-fi připojení. Dolní stanice lanovky byla rozšířena a skládá se z obchodu se sportovními potřebami, úschovny lyží, restaurace, après-ski baru a nové podzemní garáže pro více než 150 aut. U horní stanice vzniklo „Zážitkové eldorádo Hartkeiser“ s restaurací pro děti, lyžařskou školou, úschovnou lyží a službou hlídání dětí.

Také lyžařské středisko Mayrhofen se dočkalo moderní kabinové lanovky Penkenbahn, díky které se značně zkrátí čekací doby ve frontách. Z dolní stanice ve výšce 654 m n. m. vynese lyžaře do nadmořské výšky 1 790 metrů za pouhých 8,2 minut. V každé kabině je k dispozici 24 míst k sezení.

Středisko Nauders pro své návštěvníky připravilo novou restauraci Stieralm, novou sjezdovku a sáňkařskou dráhu. Navíc byla přestavěna dolní stanice lanovky, která zahrnuje obchod se sportovním vybavením, půjčovnu lyží a kavárnu.

Sjezd z vrcholu Übergangsjoch až do údolí

V lyžařské oblasti Zilletral Arena si lyžaři a snowboardisté mohou vychutnat sjezd z vrcholu Übergangsjoch s nadmořskou výškou 2 500 metrů až do údolí k Zell am Ziller po nové, 8,4 kilometrů dlouhé černé sjezdovce.

» Nabídka nemovitostí v oblasti Zillertal/Hintertux

Nezapomíná se ani na děti

V Kitzbühelských Alpách v oblasti Angerberg/Mariastein se nyní děti mohou učit na běžkách v novém dětském areálu. Nový areál pro ty nejmenší lyžaře byl vybudován také ve středisku Itter. Jaká jsou nejlepší lyžařská střediska pro rodiny s dětmi jsme nedávno psali v článku Jaká jsou nejlepší lyžařská střediska pro rodiny s dětmi?

Co se týče vylepšování nabízených služeb, lyžařská střediska v Tyrolsku tedy rozhodně nezahálí. Ať už vyrazíte kamkoliv, vždy bude na co se těšit!

Doporučujeme | V naší nabídce naleznete více než 6000 nemovitostí po celém světě Kompletní nabídka

Chci dostávat nabídky a novinky o zahraničních realitách zdarma přímo na můj e-mail:
Jazyk: